Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης – Κ.Ε.Φ.Ι.Α


Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Κ.Ε.Φ.Ι.Α. (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων)  αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα κοινωνικής φροντίδας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με το Νόμο 4025/2011, κεφάλαιο Β, άρθρο 10 & 11, από την 1η Ιανουαρίου 2012 υπάγεται Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνεπώς στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Είναι «ανοιχτή» δομή κοινωνικής φροντίδας και παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος και σε άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά ή νοητικά προβλήματα. Επιπλέον παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλες τις ηλικίες.
Σκοπός των Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης  είναι η ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής.

Ειδικότερα:

  1. Η πρώιμη διάγνωση,
  2. η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη,
  3. η ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρίες και των οικογενειών τους,
  4. η λειτουργική τους αποκατάσταση,
  5. η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό,
  6. η ευαισθητοποίηση της κοινότητας για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα,
  7. η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για το συντονισμό της δράσης τους.
Υπηρεσίες
Το ΚΕΦΙΑ  προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, Υποδοχής και Ενημέρωσης, καθώς και Συμβουλευτικής και Αγωγής Υγείας. Επιπρόσθετα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης των ατόμων από την οικία τους προς τις εγκαταστάσεις του για την παροχή φροντίδας.
Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου