Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η διαμόρφωση ομάδας στην σχολική τάξη: βασικές αρχές - εφαρμογές

-->
Στόχος του σεμιναρίου είναι να αξιοποιήσει την ομάδα των εκπαιδευτικών ως παράδειγμα για την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας των ομάδων και την εφαρμογής τους στην σχολική τάξη. Θα δουλέψουμε πάνω στα πρώτα βήματα για το χτίσιμο της ομάδας, τη δημιουργία του συμβολαίου και την εφαρμογή της διαδικασίας διαμόρφωσης της ομάδας στην εκπαιδευτική πράξη.
Διάρκεια σεμιναρίου:   9 ώρες
Χρόνος υλοποίησης :      Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 ,   17.30  – 20.30  και
                                                Σάββατο      3 Νοεμβρίου 2012,     09.00  – 14.00
Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απαιτεί την παρακολούθηση του συνόλου του εργαστηρίου. Απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 30/10/2012, στο Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»  στο τηλ. 2281085149 ή να στείλετε email στο :  thiseask@otenet.gr,  ή fax στο 22810 79180, δηλώνοντας το όνομα, την ειδικότητα,  το σχολείο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά για τον τόπο διεξαγωγής, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας που θα σχηματιστεί. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε  στην υπεύθυνη του σεμιναρίου κ. Λιάνα Τσαρουχά, Ψυχολόγο ΜSc, Σύμβουλο Πρόληψης.

Ο «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας που απευθύνονται  στην οικογένεια, το σχολείο και την τοπική κοινότητα γενικότερα στο Νομό Κυκλάδων.
 Σκοπός των προγραμμάτων αυτών είναι η στήριξη των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να εξελιχθούν και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και την ποιότητα της ζωής τους, έτσι που να μη χρειάζονται κανενός είδους εξάρτηση.
Οι δράσεις του ΘΗΣΕΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ απευθύνονται: 
  •  στην οικογένεια τα βιωματικά σεμινάρια για γονείς, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών.
  • στη σχολική κοινότητα τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών.
  • σε παιδιά και εφήβους προγράμματα που έχουν σαν στόχο την εκπαίδευση σε δεξιότητες που είναι απαραίτητες σήμερα προκειμένου να οργανώσουν τη ζωή τους υπεύθυνα και δημιουργικά. Αυτά υλοποιούνται είτε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στο σχολικό πλαίσιο, είτε αυτόνομα στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.  
  • στην κοινότητα μέσα από την οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, εκδόσεων και γενικότερα παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ενεργοποίηση και δικτύωση της τοπικής κοινωνίας, ώστε η πρόληψη να γίνει υπόθεση όλων. 
  • Και τέλος, παρέχεται πληροφόρηση και συμβουλευτική σε χρήστες ουσιών και στις οικογένειες τους.
  • Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.  Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 1998 με συνεργασία και συγχρηματοδότηση από  την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), ο οποίος έχει και την επιστημονική εποπτεία του έργου του.
Αναστασία Προκοπίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη
Κ.Π. «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΚΛΑΔΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου