Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Νομού Κυκλάδων

 

Ξεκίνησε η λειτουργία  του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Νομού Κυκλάδων, μια νέα υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, με  έδρα την Σύρο, με σκοπό την κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων των σχολικών μονάδων του νομού μας,  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι  59 Συμβουλευτικοί Σταθμοί που λειτουργούν στη χώρα έχουν  σαν σκοπό:

-Την  δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές) τέτοιο που να μειώνει τους αιτιολογικούς παράγοντες παραβατικής συμπεριφοράς.
-Την υποστήριξη δραστηριοτήτων πρόληψης με τη συνεργασία του Σχολείου και την ευρύτερη κοινότητα.    
 Οι Στόχοι: 
- Η εμψύχωση του καθηγητή στο ρόλο του εκπαιδευτή, διότι η ισορροπία του μαθητή περνά μέσα από ένα ισορροπημένο καθηγητή. 
- Η στήριξη, ευαισθητοποίηση και η συμβουλευτική της οικογένειας.
- Η ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο συστημάτων Σχολείου και οικογένειας συμβάλλοντας στην εξέλιξή τους σε μια πορεία με κοινούς στόχους,συγκρότηση και συνοχή.
- Η ανάπτυξη φιλικού κλίματος στο Σχολείο.
- Η σύνδεση και αλληλοσυσχέτιση της Σχολικής Κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα, σε μια δημιουργική συνεργασία.
- Η νέα γενιά προληπτικών προγραμμάτων είναι βασισμένη ως επί το πλείστον στο ψυχοκοινωνικό μοντέλο και δίνει έμφαση στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΕΞΑΣΚΗΣΗ και όχι μόνο στην παροχή πληροφοριών σε "παθητικούς δέκτες".
 Μπορείτε να επικοινωνήσετε στην :
 Διεύθυνση : ΔΔΕ Ν. Κυκλάδων, Λιβάδια – Μάννα. 
Τηλέφωνο : 22810 86249
Fax : 2281077045


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου