Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Δώρο ζωής!

            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ                                                   ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ
             Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ                                   ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ& ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ
  &        ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ                                                             Τηλέφωνο:2281360624
                    ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
             Τηλέφωνο:2281082468                                                                                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Δώρο ζωής!

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο «πρώτος εμβολιασμός» του μωρού και η πιο αποτελεσματική και οικονομική σωτήρια παρέμβαση που υπήρξε ποτέ.

Τα παιδιά που έχουν τραφεί αποκλειστικά με μητρικό γάλα , ιδιαίτερα στις πιο φτωχές χώρες , έχουν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν τους πρώτους έξι μήνες ζωής τους από τα παιδιά που δεν έχουν τραφεί αποκλειστικά με μητρικό γάλα. Επιπλέον η έναρξη του θηλασμού από την πρώτη ώρα μετά την γέννηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου του νεογνού μέχρι και 45%.

Ο μητρικός θηλασμός υποστηρίζει επίσης τη μαθησιακή ικανότητα του παιδιού αυξάνοντας μέχρι και 7,5 μονάδες τον δείκτη IQ και βοηθάει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και χρόνιων ασθενειών στη μετέπειτα ζωή του.

Στα πλαίσια ενίσχυσης και ενημέρωσης για την σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ  και συγκεκριμένα η Δ/νση Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής μέριμνας Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ-ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ και ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ  οργάνωσε  εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 14-12-2013 από τις 10:00πμ έως και τις 15:00μμ στην πλατεία Μιαούλη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό και  διανομή έντυπου υλικού για τον σωστό τρόπο θηλασμού καθώς και για τα πλεονεκτήματα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου