Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Ημερίδα Διατροφής στη Σύρο

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     Ερμούπολη      13/8/2013
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

             ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ

                                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αγαπητοί πολίτες και δημότες, αγαπητοί Επαγγελματίες Υγείας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος: "Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού" και με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ 2007-2013) ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης  έχει επιλεγεί για την συμμετοχή του στα: «Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας και η πρώτη ημερίδα για τους επαγγελματίες υγείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 – 12:00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Ακολούθως μετά (12:00 – 14:00) θα γίνει η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που έχει σχέση με εκφυλιστικές παθήσεις, (παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα) και που θα θελήσουν να παρακολουθούνται ΔΩΡΕΑΝ για έξη μήνες από ειδικό διατροφολόγο συνεργάτη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Τα παρεμβατικά αυτά προγράμματα ενέχουν το χαρακτήρα της έρευνας με την καταγραφή των συνήθη διατροφικών συμπεριφορών των ατόμων με εκφυλιστικές παθήσεις.
Στους συμμετέχοντες Επαγγελματίες Υγείας που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και θα συμπεριληφθούν σε κατάλογο επαγγελματιών υγείας του Δήμου ο οποίος θα διατίθεται στους δημότες μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος.
Σας προσκαλώ να συμμετέχετε στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στέλνοντας τη συμμετοχή σας στο e mail που αναφέρεται στην πρόσκληση.


Για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης
Σπεράντζα Δουράτσου
Δημοτική Σύμβουλος

Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου