Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Συνήγορος του Πολίτη

Συζητήσεις μαθητών με τον Συνήγορο για τη βία στα σχολεία

03/04/2013 
Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Παιδιού. Πρόκειται για αποσπάσματα από τη συζήτηση που διεξήχθη στο Υπουργείο Παιδείας στις 6 Μαρτίου 2013, Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, με συμμετοχή 40 μαθητών από 10 σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.
συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο, στο οποίο συμμετέχει ο Συνήγορος.
Το ενδιαφέρον στοιχείο του βίντεο είναι ότι σε αυτό καταγράφονται οι εμπειρίες των μαθητών από δράσεις στα σχολεία τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας όπως και οι προτάσεις τους για ένα συμμετοχικό σχολείο που θα μπορεί να βοηθά μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιλύουν ειρηνικά τις συγκρούσεις και να βρίσκουν απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα που απασχολούν στις μέρες μας παιδιά και εφήβους.
Τα 10 σχολεία επιλέχτηκαν ύστερα από ανοικτή πρόσκληση του Συνηγόρου του Παιδιού, που διακινήθηκε με τη συνεργασία των Γραφείων Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. 40 σχολεία εκδήλωσαν ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας «καλές πρακτικές» που είχαν εφαρμόσει, αλλά δεν ήταν εφικτό να εκπροσωπηθούν όλα στην συνάντηση.
Δείτε το βίντεο εδώ: 6 Μαρτίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου