Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Βιωματικό Σεμινάριο για Επαγγελματίες Υγείας στη Σύρο.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Κυκλάδων διοργάνωσε στη Σύρο Βιωματικό Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης, για την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην  Εκπαίδευση, για Επαγγελματίες Υγείας.
Τίτλος σεμιναρίου: «Προαγωγή- Αγωγή Υγείας στο Σχολείο: Η πρόκληση της συνάντησης  του Σχολείου με τους ειδικούς.» Διάρκεια: 14 ώρες.
Χρόνος υλοποίησης:   
 Παρασκευή 18 Ιανουαρίου Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2012
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Σακελλαρίου Μίλτος, ΜΑ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Υπεύθυνος ΣΣΝ  Ν. Κυκλάδων.
Χώρος διεξαγωγής: ΚΕΦΙΑ (πρώην   ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)
     Λόγω του ότι δεν θα ήταν δυνατό οι συνάδελφοι από τις αποκεντρωμένες μονάδες Υγείας του Νομού Κυκλάδων να το παρακολουθήσουν, το σεμινάριο έγινε διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης σε ζωντανό χρόνο μέσω του προγράμματος “OOVOO” (αντίστοιχο πρόγραμμα με το skype) με την τεχνική υποστήριξη του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Αιγαίου.
        Συμμετείχαν 14  νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας, Μαίες από το Νοσοκομείο Σύρου όπως επίσης επαγγελματίες Υγείας από τα Κέντρα Υγείας από περιφερειακά νησιά, συνολικά 27 άνθρωποι από Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Σύρο, Νάξο, Μήλο, Σαντορίνη,  που δουλέψαμε δημιουργικά εκμηδενίζοντας ναυτικά μίλια, καιρικά φαινόμενα..
        Στο ξεκίνημα του σεμιναρίου απεύθυνε θερμό χαιρετισμό ο νέος Περιφερειάρχης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Διονύσης Μεσσάρης .


 Με την καινούρια χρονιά πρόκειται να τρέξουν προγράμματα  αγωγής υγείας που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια και το Νοσοκομείο με τις μονάδες του (μεταξύ των οποίων τα σχολικά ατυχήματα, η σχολική υγιεινή, καθώς και το μεγάλο πρόγραμμα και αφορά την Πρωτογενή και Δευτερογενή πρόληψη) και  έρευνες που απευθύνονται σε μαθητές και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου