Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΙΟ»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΙΟ»
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
Η Υπηρεσία της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποιεί εξόρμηση αιμοδοσίας για τους υπαλλήλους του Δήμου στο Δημαρχείο την Τρίτη 25η Φεβρουαρίου 2014 ώρα 9.00 - 13.00.
Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης αναγνωρίζει το έργο της αιμοδοσίας και τις προσπάθειες που καταβάλει το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σύρου για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα νοσηλευομένων ασθενών τόσο στον τόπο μας όσο και σε κεντρικά Νοσοκομεία της χώρας. Στέκεται αρωγός αλληλεγγύης και ελπίδας παραχωρώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης -και όχι μόνο- για εθελοντική αιμοδοσία. Για να δώσουμε όλοι μαζί συνειδητοποιημένα τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτή την εξόρμηση «ΖΩΗΣ», εξόρμηση «Κοινωνικής Προσφοράς» και «Αγάπης» προς τον πλησίον.
Όπως συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προσέλκυσης αιμοδοτών είναι μέσω των υφισταμένων δωρητών αίματος και των οργανισμών αιμοδοσίας που ενεργούν αλλά και λειτουργούν ως «προσωπικοί αγγελιαφόροι».
Το Μήνυμα « Σε Ευχαριστώ πολύ που προσέφερες αίμα και την επόμενη φορά φέρε και έναν φίλο σου μαζί» φαίνεται να είναι ένας πολύ απλός και όμως εύκολος τρόπος παρακίνησης προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών για να καλύπτονται οι εκάστοτε ανάγκες.
Η συλλογή αίματος από μη αμειβόμενους εθελοντές αιμοδότες θεωρείται ο «ακρογωνιαίος λίθος» για την ασφάλεια και επάρκεια παροχής αίματος από όλες τις χώρες. Οι ανάγκες σε αίμα που ολοένα αυξάνονται «καλούν» περισσότερους αιμοδότες και απαιτούν να βελτιωθεί η πρόσβαση σε αυτήν τη σωτήρια θεραπεία. Δίνω αίμα για τον συν-άνθρωπό μου που θα χειρουργηθεί, για τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα (όπως οι λευχαιμικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, πάσχοντες ομόζυγης μεσογειακής αναιμίας) για βρέφη, για γυναίκες με επιπλοκές τοκετού, για θύματα τροχαίων…
Ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται αίμα είναι τραγικά μεγάλος. Η ανάγκη δεν γνωρίζει ηλικία, φύλο, εθνικότητα, μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός από εμάς ανά πάσα στιγμή.
Αν συνεπώς υπάρχει σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένας τακτικός εθελοντής αιμοδότης θα μπορεί να καλύψει τους συγγενείς 1ου βαθμού τη στιγμή που θα έχουν ανάγκη ή/και να δωρίσει μια φιάλη του όπου θέλει σε συνεργασία πάντα με το Νοσοκομείο που έχει πλήρη γνώση των αναγκών των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας της χώρας.
Στις εξορμήσεις αιμοδοσίας το αίμα το οποίο συλλέγεται από τους αιμοδότες μεταφέρεται και συντηρείται στο τμήμα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και παρέχεται στους ασθενείς που το χρειάζονται άμεσα. Πρέπει να οργανώνονται τακτικές αιμοδοσίες ώστε να υπάρχει πάντα αίμα προς διάθεση. Η Αιμοδοσία του Γ.Ν. Σύρου κατέχει έως και σήμερα σύστημα πιστοποίησης για τις εξετάσεις των νοσημάτων των μονάδων αίματος, εξασφαλίζοντας ορθά ελεγμένο Ασφαλές και Ποιοτικό μεταγγιζόμενο αίμα. Το αίμα μεταφέρεται ….συνεχίζοντας τον κύκλο της ζωής.
Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, την 25η Φεβρουαρίου 2014 η προσέλευση των υπαλλήλων του Δήμου – και όχι μόνο – στην εξόρμηση της αιμοδοσίας ας γίνει πρότυπο για όλους και ας αναδείξει η Ερμούπολη της Σύρου το πρόσωπό αυτό του εθελοντισμού της ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
«Σε Ευχαριστώ που θα προσφέρεις αίμα και μην ξεχνάς… Φέρε και έναν φίλο σου μαζί»
Η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο»
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 25η Φεβρουαρίου 2014 ΩΡΑ 09.00 – 13.00
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
Οδηγίες προς τους υποψήφιους Αιμοδότες
Η προσέλευση για αιμοδοσία ορίζει απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια Δότη & Λήπτη:
*Να αισθάνεστε καλά
*Να είστε ξεκούραστοι
*Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα τουλάχιστον 7-8 ώρες
*Να έχετε λάβει ελαφρύ βραδινό και πρωινό μέσα σε 1 ώρα από την ώρα που θα ξυπνήσετε και ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σας που θα περιλαμβάνει συνδυασμό από γαλακτοκομικά, δημητριακά και 1 φρούτο ή φυσικό χυμό της προτίμησής σας
*Να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ 2 ημέρες πριν
*Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα να γνωρίζετε ποια είναι αυτά ώστε να τα αναφέρετε στην ιατρό της αιμοδοσίας
*Αν έχετε κάρτα αιμοδότη να την κρατάτε μαζί σας
Είμαστε στη διάθεσή σας για Πληροφορίες στα τηλ. 2281360 633 – 581
Η Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου